Halk eğitim nedir? örgün eğitimi tamamlamış ya da yarıda bırakmış olan bireylere, kendi ilgi, ihtiyaç ve beklentileri doğrultusunda eğitim verilmesidir. Bireyler bu eğitime katılırken ilgi ve ihtiyaçlarının yanında yeni bir meslek sahibi olabilmek için de bu eğitime katılabilirler. Halk eğitim kişiye özgü bir durumdur. Çünkü birey hangi kursa katılacağını ya da kursa katılıp katılmama kararını kendisi verir.
Çevremizde birçok halk eğitim kurumu vardır. Halk eğitimi kurumlarında yemek kurslarına katılan bir kişi güzel yemek yapmak için bu kursa katılabildiği gibi aşçılık mesleğini kazanmak ve meslekle para kazanmak için de bu kursa katılabilir.
Halk eğitim kavramı genelde halk eğitim kursları diye tabir edilen kursları akla getirmektedir. Fakat özel kurslar da bu eğitim kavramı içine girmektedir. Örneğin sürücü kursu ya da ehliyet kursu adıyla bilinen motorlu taşıtlar sürücü kursları bu eğitim kavramı içindedir. Bununla birlikte modelistlik ve stilistlik kursları da halk eğitimi kavramına dâhildir. Yine bir başka kurs da eğiticinin eğitimi kurslarıdır. Mesleki yeterlilik eğitim merkezi altında olan src kursları da halk eğitimi içinde sayılabilir.
Halk Eğitim Kurslarında Neler Öğretilir?
Halk eğitimi ve yaygın eğitim birbirinin yerine kullanılır ve eşanlamlı olarak ifade edilir. Bununla birlikte, halk eğitimi içerik olarak yaygın eğitimden çok daha geniştir. Halk eğitimi, bir meslek olmanın yanı sıra, gelişmekte olan ülkelerde bireyin sosyalleşmesini amaçlayan ve tüm topluma okuryazarlık ve temel beceriler kazandırmayı amaçlayan eğitim faaliyetlerini içerir. Halk eğitimine bakarsak, daha çok gelişmiş ülkelerde ortaya çıkan, kişisel gelişimi ve sosyalleşmeyi sağlamaya çalışan kapsamlı bir eğitim faaliyeti olduğu anlaşılır. Aslında halk eğitiminin temel işlevi toplumsallaşmayı sağlamaktır.
Halk eğitim kurslarında verilen eğitimleri görmek için linki ziyaret ediniz: https://e-yaygin.meb.gov.tr/
Halk eğitimi ile bireyler, örgün eğitimde kazanılamayan ya da kazanılması muhtemel olmayan nitelikler kazanır, bireylerin kişisel gelişimlerine katkıda bulunur, bireylere mesleki bilgi ve beceriler kazandırır ve edinilen bu bilgi ve becerileri günün koşullarına göre sürekli yeniler. yetişkinleri kişisel ve toplumsal sorunları çözmeye yönlendirerek, sorunlarla farklı şekillerde baş etmeye çalışarak ve siyasal katılımı artırarak.
Modelistlik Kursu Hakkında Bilgi Almak İçin: https://www.yeniumitmodelistlik.com/